“Nou ja…” Hoor je mensen dan zeggen. “Zo erg is geld toch niet?” Daar ben ik het mee eens.  Ik denk alleen dat veel teveel mensen denken dat je daadwerkelijk gelukkig wordt van geld. Ik geloof dat er maar één manier is waarop geld je gelukkig kan maken.

1. Ondernemen vanuit je hart is ondernemen, niet geld verzamelen

Ik geloof dat mensen die ondernemen vanuit hun hart niet zo bezig zijn met geld. Geld is een bijzaak. Je merkt het verschil wel tussen een ondernemer die veel bezig is met geld en een ondernemer die doet waar hij van houdt. Ik doe liever zaken met ondernemers die ondernemen vanuit hun hart.

2. Geld kan je hart veroveren

Het wordt pas gevaarlijk wanneer geld jouw hart wordt.  Dat is als het bouwen van een huis op zand. Eentje die bij de eerste de beste flinke regenbui in elkaar stort. Wat hou je dan over? Helemaal niks. Een beetje zand met stukjes steen. Geld is een middel. Laat het dan ook een middel blijven.

3. Geld alleen maakt je wereld kleiner

Voor sommige mensen is geld zo belangrijk dat dat het enige doel wordt van hun leven. Wanneer dat het enige doel is van je leven. Dan verlies je uiteindelijk alles. Je kent de Hollywood film voorbeelden wel waar de zakenman uiteindelijk zijn hele familie verliest door zijn geldzucht. Uiteindelijk hervind deze man zichzelf en gaat de wereld weer in. Om uiteindelijk gelukkig te worden. Jammer genoeg is de realiteit vaak schrijnender en zijn er genoeg mensen die er nooit meer bovenop komen. Dus let op! Je wereld wordt kleiner als geld je enige doel is.

4. Geld is verslavend

Van geld kun je nooit genoeg hebben. Een klein beetje geeft een kick. Verdien je weer meer, dan geeft dat een grotere kick. Hoe meer, hoe sneller je verdient hoe groter de kick. Maar als je dan een tijd minder verdient, dan kan dat een enorme klap zijn. Grote ‘moodswings’ kunnen daar een gevolg van zijn. Net als met elke andere verslaving kan een verslaving aan geld er uiteindelijk voor zorgen dat je jezelf compleet gaat isoleren. Zodat, wanneer je uiteindelijk alleen over bent, en je bedrijf in elkaar stort. Je niks meer hebt.

5. Soort zoekt soort

Wanneer je doel geld wordt dan ga je automatisch mensen om je heen verzamelen die ook geïnteresseerd zijn in geld. Het probleem met deze mensen is dat ze hoogstwaarschijnlijk geld zullen verkiezen boven relatie. En wanneer je bedrijf om wat voor reden dan ook niet meer goed loopt. Dan stort de boel in als een zoutzak. De motivatie (geld) is weg. Dus de mensen zijn ook weg.

Zo is het met mensen die hun volledige hart geven aan geld. Wanneer iedereen uit hun leven is. En ze enkel en alleen overblijven. Wat heb je dan over?

Oja, en om even terug te komen op dat ene ding wat je echt gelukkig kan maken. Laat geld je vooral heel veel nieuwe ervaringen opleveren!

Over Mij

Over Nathan Jansen

“waarom combineer je ‘het gaat om het hart’ niet met het helpen van mensen met hun onderneming?” Waarom had ik daar niet aan gedacht! Geniaal!

Hoi, ik ben Nathan Jansen. En ik ben op zoek naar de beste manier om te ondernemen vanuit je hart. Tijdens mijn zoektocht deel ik zoveel mogelijk praktische informatie.
Lees verder

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van Hart en Ondernemen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

One thought on “5 redenen waarom je beter niet kunt ondernemen voor het geld.

  1. Freerk says:

    Mooi geschreven Nathan! Ik ben voor mezelf begonnen omdat ik vrijheid wilde. Geen baas, geen 9-5. En bovenal kunnen doen wat ik echt leuk vind. Maar daarbij komen wel de onzekerheden. Toch zijn die vaak wel financieel gerelateerd. Maar uiteindelijk komt het wel echt neer op plezier hebben in wat je doet. Omdat het uiteindelijk niet je werk is maar je leven 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *