In de aankomende 15 weken wil ik elke week een post doen waarin ik 1 van de 15 levenslessen van Nelson Mandela ga vertalen naar Ondernemen met je Hart. Hiervoor gebruik ik het boek ‘Nelson Mandela 15 Lessen’ (bekijk hier het boek).

De lessen van Nelson Mandela hebben mij enorm geïnspireerd. En ik vind het daarom de moeite waard om het te delen met jou. Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt, wat heeft Nelson Mandela te maken met ondernemen? Wat mij betreft is hij het toonbeeld van ondernemen vanuit je hart. Hij heeft volken samengebracht en eenheid geschapen. Hij heeft zijn hoofd niet laten zakken en is doorgegaan tot aan het laatste stuk, zelfs toen het moeilijk werd. Alles wat een echte ondernemer in zich heeft, heeft Nelson Mandela. Principes en strategie, iets wat elke ondernemer in zich moet hebben, is iets wat Nelson Mandela absoluut bezat. De 15 lessen op een rij:

De 15 lessen van Nelson Mandela op een rij

 1. Moed is niet hetzelfde als niet bang zijn
 2. Wees beheerst
 3. Het voortouw nemen
 4. Vanuit de achterhoede aansturen
 5. De eerste indruk is bepalend
 6. Basisprincipes hebben, de rest is tactiek
 7. Het goede in anderen zien
 8. Ken je vijanden
 9. Zicht op je rivalen houden
 10. Weten wanneer je nee moet zeggen
 11. Op de lange termijn
 12. Liefde maakt het verschil
 13. Aftreden is ook leiderschap tonen
 14. Het is altijd een combinatie van beide
 15. Zoek je eigen stilteplek

Ben je geïnteresseerd en wil je de aankomende weken graag op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Over Mij

Over Nathan Jansen

“waarom combineer je ‘het gaat om het hart’ niet met het helpen van mensen met hun onderneming?” Waarom had ik daar niet aan gedacht! Geniaal!

Hoi, ik ben Nathan Jansen. En ik ben op zoek naar de beste manier om te ondernemen vanuit je hart. Tijdens mijn zoektocht deel ik zoveel mogelijk praktische informatie.
Lees verder

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van Hart en Ondernemen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *