Op een dag wist ik het. Ik ga een boek schrijven over ‘het hart’. Een aantal jaar later. Een hoop kennis en een eigen onderneming rijker. Weet ik het zeker. Ondernemen met je hart geeft zoveel energie!

De 8 redenen waarom ik denk dat je zou moeten ondernemen uit je hart:

1. Het geeft zoveel meer energie

Geld… dat is toch een goede motivatie? Of niet? Ik geloof dat geld een doel is. En daarmee aan het hart voorbij gaat. Ondernemen vanuit je hart is een systeem. Een denk -en leefwijze. Elke dag dat je opstaat en onderneemt vanuit je hart heb je weer de energie om aan de slag te gaan!

2. Je kunt er al je aandacht aan geven

Er zijn zoveel dingen in dit leven waar jij uit zou kunnen kiezen. Zoveel dingen waar je bezig mee kunt zijn. Een hobby, een dit een dat. Ik geloof dat wanneer je onderneemt vanuit je hart dat je er al je aandacht aan kunt geven. En door er al je aandacht aan te geven heb je daarnaast niet zoveel meer nodig.

3. Het maakt je doelgerichter

Sommige mensen hebben moeite om sturing te geven aan hun leven. Alles lijkt saai en doelloos te zijn. Wanneer je onderneemt vanuit je hart, dan heb je daar geen last van. Dan doe je de dingen die je leuk vindt!

4. Het maakt je reisgerichter

Ik heb hier in het kort al wat over geschreven in reden #1.  Het zorgt ervoor dat je letterlijk en figuurlijk reisgerichter wordt. Eén ondernemen vanuit je hart is een reis, geen doel. En twee, ondernemen vanuit je hart zorgt er vaak voor dat je interessante mensen ontmoet. Die jou helpen om uit je comfort-zone te treden. Je komt gemakkelijker bij nieuwe mensen. En laat je leiden door de reis. In plaats van het doel alleen.

5. Je houdt het veel langer vol

Wat zou ik graag veel geld verdienen. Tja, dan heb je dat geld en dan? Ben je dan gelukkig? En wat als er tegenslagen zijn en je compleet arm bent? Hou je het dan nog vol? Ik denk het niet… Ik geloof dat ondernemen vanuit je hart intrinsieke motivatie is en je daarmee van binnenuit energie geeft in plaats van van buitenaf. Hierdoor houd je het veel langer vol.

6. Ondernemen met je hart voelt goed

Het is zo’n heerlijk gevoel om te doen waar je echt enthousiast van wordt. De dingen die jou drijven als mens. Volg je hart! Het voelt zoveel beter.

7. Je kunt er anderen mee enthousiasmeren! En dat is verdraaid handig als je onderneemt.

Een van de grootste eigenschappen van een goede ondernemer is niet dat hij alleen maar goed kan plannen. Maar ook dat hij kan inspireren. Daar hoort wat mij betreft enthousiasmeren bij. Wanneer anderen enthousiast worden kun je je nieuwe ideeën overdragen aan anderen die dat voor jou of samen met jou kunnen verwezenlijken.

8. Het is puur en oprecht

En alles wat puur en oprecht is houdt stand! Zelfs niet het grootste vuur zal wat puur en oprecht is volledig kunnen vernietigen. Mensen zien dat. In onze van product naar service-gerichte maatschappij is het van groot belang niet alleen echt te lijken maar ook echt te zijn. Anders val je uiteindelijk toch door de mand.

Het boek over ‘het hart’ is er nog niet. Maar die komt er wel 😉 Let maar op!

Heb jij nog meer redenen waarom jij denkt dat je zou moeten ondernemen vanuit je hart? Laat ze dan hieronder achter.

Over Mij

Over Nathan Jansen

“waarom combineer je ‘het gaat om het hart’ niet met het helpen van mensen met hun onderneming?” Waarom had ik daar niet aan gedacht! Geniaal!

Hoi, ik ben Nathan Jansen. En ik ben op zoek naar de beste manier om te ondernemen vanuit je hart. Tijdens mijn zoektocht deel ik zoveel mogelijk praktische informatie.
Lees verder

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van Hart en Ondernemen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

5 thoughts on “De 8 redenen waarom ik denk dat je zou moeten ondernemen uit je hart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *